Long time no see

Verkligen. Det blir inget långt inlägg nu heller. Tänkte bara meddela att livet rullar på. Emil är nu hela 60 cm lång och väger ca 4600 gram, nacken blir starkare för varje dag som går och han försöker sig på nya ljud all the time. Underbart!

Dagarna har spenderats nere på solbryggan vid Årstadal/Liljeholmen, kvällarna också.

Idag ska jag träffa Maria för en sväng i stan och en fika. Ska dessutom hämta ut lillens första barnbidrag och köpa lite nya kläder åt honom. Det lär bli rätt så svårt eftersom han är brutalt lång och smal. Lilla grodan.

Annie

Min uppdatering suger

Men nu är jag här igen. Mycket har hänt, vädret suger och snart är det midsommar.

Tiden går fort. Lillen blir 1 månad på torsdag. Och det syns att han blivit större. För en vecka sedan var han 56.5 cm lång och vägde 4180 gram. Han har troligtvis växt ännu mer sen dess. Han ler, fäster blicken och är brutalt stark i nacken. Han har dessutom börjat "prata". Nej, han säger inte mamma eller pappa. Men han låter. Liksom jollrar, nästan i alla fall. Svårt att förklara.

Tanken nu var att jag skulle lägga in lite bilder så att ni kunde få se hur stor han har blivit. Men eftersom vi möblerade om och bytte rum igår så har jag ingen aning om vart kablar och stuff ligger just nu. Så det får bli någon dag framöver. Förhoppningsvis imorgon.

Just nu då? Jo, lilleman ligger brevid mig i våran nya stora säng och sprattlar och låter. Han ler då och då också. Så nu ska jag umgås med min lilla son.


Studentmottagning

Idag har min kära bror tagit studenten. Om 20 min börjar det ramla in folk här. Det kommer bli ett jädra liv. Underbart.

Emil ligger och slaggar och Niklas tränar, för att sedan ha ngn avslutnings get together med sin klass. Det betyder att jag och Emil ska för första gången sedan han kom till världen sova utan världens bästa pappa. Vi klarar oss. Men tomt blir det.

Jag återkommer senare ikväll, tror att det redan är någon som har kommit.
Annie


BVC

Om 3 timmar. Just nu sover Emil. Han ligger nästan och skrattar i sömnen. Själv ska jag ta en snabb dusch och börja klä på mig. Niklas är på Hellas med skolan och efter det ska han träna så idag följer mamma med till BVC. Ska bli kul att se hur mycket lilleman väger och hur lång han är.

Känner mig inte så pigg just nu. Så jag återkommer möjligtvis senare och berättar hur mycket han väger och så. Nu ligger han och pruttar istället, det förklarar varför han nyss "skrattade"..

Annie

Vädrets fel

Emil ligger och slaggar här brevid medans jag håller på att göra mig iordning. Om drygt en timme ska jag möta Julle (och Jessla?) i Slussen och sen ska vi traska runt i stan lite I guess. Huvudvärk har jag också. Antagligen vädrets fel. Men en alvedon och ett stort glas vatten brukar blåsa bort huvudvärken. En stund i alla fall.

Nu ska jag kila ner och brosta gaddarna och sen ska det mytas på lilleman, förhoppningsvis får han i sig lite mat också. Får inte glömma att ta på honom kläder heller. Kan ju vara bra.

Annie

Nämen

Hoppsan. Insåg nu att jag inte skrivit något sen i tisdags. Men who can blame me.

Vi mår bra i alla fall. Emil har lite ont i magen, stånkar och stönar tills det kommer en prutt och sen är hans lugn ett tag. Skriker gör han inte. Thänx Emil!

På måndag ska vi till BVC för första gången. Då är Emil hela 3 veckor gammal. Sjukt vad fort det går. Nästan så att man längtar tillbaka till första dagarna på BB.

Nä, nu ska det bytas bajsblöja.
Annie

Det var den dagen det

Meningen var att jag skulle träffa Carro och fika. Men det regnar och vi har fortfarande inget regnskydd till vagnen, så jag stannar inne idag.

Natten spenderades i Enskede så lilleman ligger förtillfället och sover i sin liggdel till vagnen. Mamma var nyss förbi med mina jeans och lite Thai lunch vilket verkligen uppskattades. Niklas borde vara hemma från skolan vilken minut som helst. Känner att jag behöver lite sällskap i min husarrest.

Första pendel åket och tvärbane åket gick som smort igår. Mötte Niklas vid Globen då han upptäckte att Emil hade kissat ner sina kläder eftersom blöjan var för stor. Så vi traskade bort till H&M, jag köpte ett par nya flipflops (som 1 timme senare gick sönder, ska bytas så snart som möjligt) och Niklas gick och bytte på lillen. Sen gick vi ner till Ica och köpte böjor och vattenmelon. Vi fem drog Niklas till The Hovet för ännu ett träningspass och någon timme senare rullade jag och Emil iväg till Årstaberg för att möta Julle och Lollo, prommis dags. Vi tappade en del promenad vänner på vägen och till slut var det bara jag, Julle och Fribbe kvar. Vi traskade vidare till Årsta Golf för att träffa Emma och Truls som hade haft en golf dejt. Gölligt. Strax efter nio var jag och Emil hemma igen. Schön dag måste jag säga. Och om jag inte minns fel så ligger vattenmelonen kvar i kylen och bara väntar på mig...

Annie

Mycket bajs

Lilleman har precis fått i sig mat och nu ska jag göra mig iordning. Lär väl komma en laddning bajs i Emils blöja snart. Sånt man får ta liksom. Btw bajsade han ner hela skötbordet tidigare idag. Jag trodde att han hade bajsat klart i blöjan så jag tog chansen att byta för att sedan kunna sova lite till. Så när jag håller på att göra mitt famous blöjpaket och låter Emil ligga och lufta lite så skiter han ner hela skötbordet. Mycket bajs var det kan jag säga. så det var bara att skölja av hans lilla rumpa och städa när han låg i sängen igen. Duktig som jag är slängde jag alla nerbajsade handdukar i tvättmaskinen och drog igång den. Tummen upp tummen upp!

Nu ska jag som sagt göra mig iordning för att sedan ta bussen(eller en promenad) ner till Tumba station och premiär åka pendeln. Lite läskigt är det. Men jag klarar mig. Niklas belivies in me.

Annie

Godmorgon

Världens finaste lilla kille ligger och sover brevid mig. Så jag passar på att skriva lite här och kolla runt lite på the internet.

Fredag: Planen höll i sig. Mötte Helge, Lagerberg, Michelle och Emma på BK vid Medis. Där käkade vi en välbehövd lunch och hade det allmänt trevligt medans dom tittade lite på Emil som låg och sov i sin vagn. Efter drygt en timme skulle dom tillbaka till skolan så jag och Niklas bestämde oss för att promenare bort till Ringen för att byta en grej som Emil fått dubbelt av. På vägen blev det, självklart, en slurre Slush. Underbart! Efter det åkte vi tillbaka hem till Enskede och däckade i soffan tills Fanny och Gurk kom förbi. Självklart vaknade killen och ville ha mat så jag försvann i ca 20 min, men vi fick sällis på tuben sen i alla fall. På perongen vid Globen stod Arvid, han väntade egentligen inte på oss men jag antar att Emil kändes viktigare än den andra snubben (sorry). På Hovet kom det killar från höger och vänster och tittade på lillen. Dom kom fram till att han var söt som fan och Niklas såg sådär sjukt stolt ut. Det värmde bra i hjärtat. Jag stod och gömde mig lite (ville ju inte sno Emils spotlight..), kikade stolt på mina killar. När grabbarna kollat klart på Emil mötte jag Emma utanför Hovet, vi promenerade vidare till Gullmars för att hoppa på bussen och möta Julia och Lollo. Först blev det ett stop hemma hos Emma för att byta på lilleman och ge honom lite käk. Vi passade på att ringa ner till Greken för att beställa mat så att den var klar när vi skulle förbi och hämta den. Sagt och gjort. Vi tog bussen ner till Julle, käkade och snackade. Lite senare kom Enblom och killarna och kollade på Emil. Full rulle hela dagen helt enkelt. Allt detta klarade jag av trotts bara nåra fnuttiga timmars sömn och feber. Bra jobbat!

Lördag: Drog in till Årsta igen. Denna gång blev det till badbryggan vid Liljeholmskajen. Lillen i vagnen och Niklas bakom styret. Det blev en hel del sol och skratt. Mi lajk. Vid fem snåret var det dags att rulla hemmåt. Vi stannade först hos pappa i Årsta för att byta blöja och feed the little one. Sen blev det grillat i Enskede, riktigt jävla gott. Sen var det lillemans tur att äta igen och efter det drog vi hem till Fanny och Gurkan. Dessa två fillurer mötte vi på Vivo där det köptes vattenmelon, jordgubbar, nutella och glass. Sen blev det en lugn kväll hemma hos dom. Lillen sov hela tiden. Jag med.. Niklas sa att han skulle väcka mig "nästa reklampaus". Så när han väckte mig och sa att bussen går snart älskling, vi ska åka hem, så blev jag lite fundersam. Jag hade sovit i över 2 timmar. Kul tjej. Klockan var då strax över tolv(?). Som ni kanske förstår hade vi redan bestämt att vi skulle sova i Enskede. Så vi var väl hemma strax innan ett men kom väl inte riktigt i säng förens 2 - halv 3.

Nu vaknade lillen. Låter som att han håller på att bajsa. Får berätta om söndagen lite senare.
Idag ska vi i alla fall premiär åka pendeln. Niklas slutar vid två och börjar träna vid typ sex så jag tänkte att vi skulle schteka lite tillsammans först.
Som sagt, byta blöja kanske.
Annie


RSS 2.0



Desgin by Marcus Lagerberg
(den allsmäktige bazzaren)