Söndagsparty

Lilleman ligger och bajsar bakom mig i sängen och Niklas är på toa och borstar tänderna.

Idag har det varit full fart igen. Precis som fredag och lördag. Jag berättar mer om helgen imorgon då jag snart ska krypa ner i sängen och mysa med min Niklas som först ska få den äran att byta på lillen.

Helgen har i alla fall varit på topp och ska avslutas på topp också. Bara Niklas som inte har fattat det än. Imorgon börjar han skolan så jag och Emil blir ensama på dagarna. Vi har ju varandra men vi kommer sakna daddy!

En gnutta färg har man fått också. Jag har ju tur så jag kan ju fortsätta bygga på brännan imorgon.
Men som sagt, jag berättar allt om helgen imorgon. Nu ska det mysas, men först ska det bytas blöja.
Annie

Dålig bloggare

That's me. Niklas klagar. Jag har gäster. Vi har gäster. Jag lovar att uppdatera ikväll. Promise!

Annie

Grattis Stefan!

Niklas har åkt iväg för att träna och lillen ligger här brevid och sover. Det är synd om lilleman. Han är jätte täppt i näsan. Det liksom visslar om honom när han andas. Plutte.

Idag har vi legat i sängen hela dagen - igen. Vädret är ju inge vidare så vi bestämde oss för att stanna i sängen hela familjen.

Imorgon är det full rulle hela dagen. Vi ska upp tidigt och åka med in till Enskede på morgonen. Där ska jag göra mig iordning och lilleman ska väl sova och äta. När Niklas har tränat klart kanske det blir lunch och sen ska vi in till stan för att träffa nåra av Niklas klasskompisar. Efter det blir det tillbaka till Enskede för att vila lite för att sedan ta en tur till Hovet för att träffa Hockeygrabbarna innan deras träning. Julia, Emma och Lollo ska troligtvis möta mig där eller vid Gullmarsplan, vi ska då hem till Julia för att äta middag, fira mig och titta på film. I can't wait!



Den här söta lilla killen ligger och sover precis brevid mig. Han går inte att motstå.
Annie

Jaja

Kom nyss in från en prommis med mamma och Mike, och Emil såklart. Det blev en sväng ner till Ica för att köpa middags mat. Det blir färskpasta med ostsås. Lilleman ligger för tillfället i sin vagn och sover och jag har så brutalt jävla ont att jag håller på att avlida. Eller, okej, jämfört med förlossningen så är det ingenting. Så jag ska väl egentligen inte klaga.

Tur att Niklas är på väg hem så att han kan trösta mig lite. Hade btw på mig mina gammla jeans idag. Första gången på mer än ett halv år och jag älskar det! Fyfan vad jag har saknat att kunna ha på mig ett par jeans utan att dom ska åka ner till knäväcken så fort man äns tänkte tanken på att förflytta sig. jag känner att jag är back on track nu, på riktigt!

Nu ska jag slå mig ner framför tv:n en liten stund. Om jag inte minns fel så börjar väl vänner om 15 minuter?
Sen blir det middag och present öppning(?), vi ska dessutom få besök av Tomas(farfar) och Gustav(farbror).

Över och ut, Annie

17 år idag

Men jag känner ingen skillnad. Låter bra gör det i alla fall.

Har reda fått lite ansiktsprodukter, ett rosa nagellack och en kjol. Av Niklas har jag ju redan fått världens finaste skor. Har dessutom fått en väldigt söt blus/kjol eftersom han tyckte att jag var så duktig på förlossningen och fortfarande är duktig som står ut med lite smärta varje dag. Han är bäst han min Niklas.

Nu ligger lilleman och sover. Det har han gjort ett bra tag nu. Han passade, snällt nog, på att vara vaken dom timmar Niklas var hemma, och somnade när han drog. Jag har sovit lite jag med. Det blev en ligga kvar i sängen dag idag eftersom solen hela tiden gömmer sig och det blåser sjukt mycket ute. Skönt det.

Nu ska jag krypa ner under täcket och ligga och titta på min lilla Emil. Får inte nog av den vackra lilla varelsen.

Annie

Redan kväll?

En bajsblöja ska bytas och sen ska han ha mat - igen. Niklas är och tränar, eller han borde vara på väg hem snart. Längtar efter att få krypa ner i sängen med mina killar och bara mysa.

Vagnen är reparerad, mamma och Stefan är och hämtar den nu. När dom kommer hem blir det middag. Rester idag igen, fine by me.

Lillen ligger här bakom och suger på sina små händer. Det är väl lika bra att jag går och byter på honom så att han kan få ännu mer mat, det lilla matvraket.


Här har vi en bild på Emils söta lilla rumpa.
Blöjorna är så stora att dom åker ner när man lyfter upp honom.
Vi fick oss ett gott skratt i alla fall.

Annie

Hoppsan

Jag hade nästan glömt.. Jag fyller faktiskt år i övermorgon. Och nu är Emil 7 dagar gammal. Plus 50 minuter.

Så, nu ska jag och världens bästa killar krypa ner i sängen.

Annie


Fullt upp

Med lillen idag. Han har varit vaken en hel del. Vi har till och med badat honom idag. Tyvär gillade Emil inte det. Han undrade nog vad fan det var som hände. Nu ska vi sova. Är hur trött som helst. Han fick nyss mat och jag höll på att somna.

Imorgon kommer Niklas kusin och hennes pojkvän förbi för att kika lite på Emil. Trevligt. Tyvär blir det nog ingen promenad i sommarvärmen eftersom vagnen är på service. Paja igår. Taskigt värre med tanke på att det var andra gången vi använde den. Förhoppningsvis får vi tillbaks den redan imorgon kväll. Förhoppningsvis.

Kan i alla fall bjuda på en bild på lillkillen från idag. vet att det finns en bild på mig när jag ligger och sover likadant. Kan försöka leta fram den och lägga in den här.



Skön frilla har han också, våran lilla prins.
Annie

Jaha

Här sitter man och surfar runt @ the internet och funderar på om man kanske ska lägga lillen i vagnen och gå ut och sätta sig på alltanen och käka frulle. Då hör man en lätt grymtning bakom ryggen till följd av bubbelpruttar. Emil bajsar, igen.

Annie

Btw

Navelsträngs stumpen har rammlat av. Snacka om att vi är glada för det.

Annie

En vecka gammal ikväll

Ikväll vid 22.55 blir lillkillen hela 7 dagar gammal. Mammas och pappas lilla ängel.

Som ni märkte så blev det inga fler inlägg igår. När vi kom hem från Sickla var jag rätt så trött så jag och lillen somnade i Cickis(farmors) säng efter att han hade ätit. När Niklas kom och väckte mig igen var det dags för middag. Grillat stod på menyn och vi kunde till och med sitta ute för första gången i år.

När vi kom hem igen var vi trötta allihopa. Eller, jag och Niklas var i alla fall trötta. Emil verkade inte ha nåra planer på att sova. Så medans vi gjorde iordning oss bytte mamma(mormor) blöja på lillen. Det visade sig att han hade bajsat så mycket att blöjan hade läckt.. igen.. Emil StorbajsarN Dahlbäck Larsson. Nu är det dags igen. Att byta blöja alltså. Sen ska han ha mat och så somnar han väl igen. Niklas är och tränar men han kommer väl hem om nåra timmar så ska vi lägga oss på alltanen och schteka lite. Käka vattenmelon ska vi göra också eftersom den ligger kvar i kylen.

Idag kommer vi att vara hemma hela dagen så idag kan jag lova er bilder och fler inlägg.
Juste pappa(morfar) och Liv(moster) kommer förbi ikväll också.

Annie

Läget är lugnt

Allt gick asbra på BB mottagningen. Lillen har gått upp i vikt och gulsoten är helt väck. En super fin liten kille tyckte barnmorskan.

Nu ligger han i vagnen, meningen är att han ska sova men han har tydligen ingen lust. Fast han är tyst i alla fall. Om en liten stund bär det av til Sickla för att kolla lite kläder, men först är det lunch.

Återkommer senare med ett lite längre inlägg och bilder
Annie

BajsarN

Lillkillen ligger mellan oss och sover medans vi kollar på Hundtricket. Nu är det paus och jag funderar på att gå ut i köket och skära upp lite vattenmelon. Fast jag tror det får vänta tills nästa paus.

Imorgon är det återbesök på BB vid elva. Lillen ska mätas och vägas och lite annat  I guess. Efter det får vi se vad vi gör. Själv skulle jag vela åka förbi Gina, skulle vela köpa någon ny t-shirt.

Emil bajsar igen..
Annie


Myskväll

Nu har vi hunnit ta en prommis, äta middag och mysa med killen lite. Det blev inte så mycket bilder under promenaden eftersom jag hade ont ont ont och Niklas hade fullt upp med att köra vagnen och hjälpa mig att gå.

Idag har det inte vart så mycket besök. Mormor(gammel mormor) kom förbi en stund för att titta lite på Emil och efter det har han bara ätit och sovit. Precis som vanligt.

Nu ligger dom här i sängen och myser igen, nyss låg lillen och la en rejäl laddning i blöjan. Och det är min tur att byta så jag ska väl bara lägga in någon bild på lillen i vagnen så ska jag ta med honom till vårat "skötrum/tvättrum" sen. Efter det är det troligtvis matdags och sen ska vi krypa ner i sängen alla tre för att titta på Hundtricket på 3an och bara mysa.

 
Måste säga att jag saknade honom lite idag när han låg i vagnen och sov.
Annie

Promenad premiär

Nu är det dags för promenad premiären. Killen har fått kläder på sig och storkillen står i duschen. Återkommer med bilder från promenaden när vi kommer tillbaka!

Annie

Lördag

Underbar natt måste jag säga. Lillkillen käkade i nästan en timme sammanlagt. Sen fick vi sova från halv tre till åtta innan det var dags för mat igen. Då blev det ytterliggare en lång mat stund och sen fick vi sova till elva, då var det han hungrig igen. Niklas tog blöjbyterna medans jag, självklart, stod för maten. Nu sover han igen. Världens finaste lilla kille.

Snart kommer farmor och bonus-farfar och hälsar på. Dom har med sig våran skötväska som kom här om dagen och så ska dom självklart stanna på en fika och titta lite på lillen. Har en känsla av att dom kommer bli lite besvikna över att han sover igen, och jag förstår dom, men det är sällan han är vaken utan att han vill äta.

Nu kommer dom så jag återkomer om en liten stund.
Annie

Lägg dags

Lillen har precis käkat i nästan en halvtimme och nu sover han igen. Jag och Niklas ska joina honom, men först ska det borstas tänder och sånt.

Det är helt sjukt att man kan känna så mycket för en liten plutt som funnits här i världen i bara 4 dagar. Mamma och pappa älskar dig Emil!

Annie

Lisa 14 år och Emil (nästan) 4 dagar

Och min morbror magnus 34 år. Grattis to all of you!

Måste bara tacka för alla jätte fina kommentarer, det värmer i hjärtat när man läser dom. Keep up the good work!

Kan ju dra dagen i korthet. Niklas drog iväg och tränade vid åtta imorse. Meningen var att jag och mamma skulle sjunga för Lisa men p.g.a en viss liten herre blev det mamma som sjöng för Lisa medans jag agerade resturang. Efter någon timme kom jag i alla fall upp ur sängen, tog en välbehövd dusch efter nattens lilla blöjan läckte insident, för att sedan kliva ut ur badrummet och möta en sovandes liten Emil i mammas(mormors) famn.

Sen tolv har det varit full rulle här hemma. Först kom Emma och Julle. Awesome! Vi käkade muffins, tittade på lillen, bytte på lillen och tittade lite mer på lillen. Efter det kom mina kusiner och min moster. Tittade på lillen. Nu är Lisas två kompisar här och snart kommer storebror(morbror) Mike och hans tjej Frida. Det blir lite middag och tårta och självklart presentöppnande för Lisas del.

Nu tror jag att killen vill ha mat igen. Lovar att uppdatera senare.
Kan ju bjuda på en bild på mina killar som ligger och myser här brevid.



Storkillen och lillkillen. Världens finaste killar.
Annie

Borta bra

Men hemma bäst. Nu ska vi lägga oss på varsinn sida av lilla Emil. Han sover som en stock och förhoppningsvis tänker han göra det i 3-4 timmar till.



Btw, mina bröst dödar mig.
Annie

Äntligen

Ikväll får vi åka hem. Det ska bli skönt att komma ifrån den här lilla världen och till vår egna säng.

Jag trodde inte det var möjligt. Men mina bröst har blivit större. Seriöst. Minst 3 ggr så stora än vanligt. Ont gör dom också. Stackars mig. Jag menar. Inte nog med att bebisen ska ut och man ska ha ont down stairs, brösten ska göra ont också, sen får vi ju inte glömma "mensvärken" som kommer när livmodern drar ihop sig. Tur att jag har lillkillen och storkillen. Utan dom skulle jag sitta och gråta i ett hörn över att det gör ont överallt.

Fin frilla har han också. Emil alltså. Mycket blonda fjun på det lilla huvudet.

Lillen ska ha mat innan jag sprängs.
Annie

Här har vi honom


Endast nåra minuter gammal. Världens finaste lilla kille.


Emil Dahlbäck Larsson
18/5 2009 klockan 22.55

"Man ska vara ung när man föder barn"

Något jag fått höra minst 20 ggr sen vi kom till förlossningen i måndags.

Nyss var en barnmorska in och kände på min mage. För att se hur min livmoder läker. "Hallå, har du någon livmoder eller?" sa hon och skrattade lite. "Ja, det är ju så. Man ska vara ung när man föder barn"

Beach 09? Kanske inte helt omöjligt..

Annars då? Emil sover fortfarande. När han vaknar är det matdags för honom. Jag har bestämt mig för att jag ska klara mig själv denna gång. Niklas är väl på väg. Han ringde strax efter sju så han kommer väl inom 30 min i alla fall. Med film och slush. Saknar honom.

Annie

The förlossning

Klockan 12.00 ringde vi till SÖS för att få tid för igångsättning. Ett snabbt samtal senare satt jag och målade naglarna. Varför vet jag inte. Men vi hade i alla fall fått en tid. 14.30. Ringde mamma som skulle köra in oss och Niklas stod i duschen. Kändes fortfarande helt overkligt men när han kom upp så packade vi hans väska och gick sen ner och tryckte i oss ett lass med köttbullar och fullkornsmakaroner.

Strax innan 14.00 plingade mamma på dörren. Innan SÖS blev det en tripp till BEA för att köpa proviant. Jag hade fått för mig att det skulle ta dygn innan lilleman skulle komma ut. Dagens...

14.25 parkerade vi utanför förlossnings ingången. Hissen upp en trappa och sen fick vi sitta och vänta på en bänk i korridoren ett tag. Efter kanske 10 minuter kom Maria och visade oss till ett rum. Väldigt litet men med en snygg lila fotölj åt Niklas att sitta i. Hon började med att ta blodtryck och sätta CTG, hon satte dessutom in en kanyl i handen på mig eftersom jag senare skulle få dropp.

Någon halvtimme senare ramlade det in lite fler barnmorskor. Dom kollade hur pass öppen jag var och bestämde sig sedan för att se till så att vattnet gick. Sagt och gjort. Obehaglig känsla. Men inga värkar. En timme senare satte dom in värkstimulerande dropp. Mamma, jag och Niklas satt och inspekterade min CTG kurva. Förvånade över att jag inte kände av sammandragningarna överhuvudtaget eftersom dom var väldigt starka. Spelade vänd tia och kände ingenting i drygt en timme.

Sen så. Kände av värkarna mer och mer och efter en timme var det inte roligt längre. Mamma gick med mig på toaletten eftersom jag var tvungen att kissa. Väl inne där trodde jag att jag skulle spy. Men som tur var slapp jag det. När vi kom tillbaka hade jag så ont att jag bad om EDA.

I väntan på EDAn så provade vi lustgas. Trodde att jag skulle spy ett tag. Sen var allt annat som bortblåst. Okej, smärtan var kvar. Dock inte lika stark och inte tänkte jag på den längre. Jag ville bara sova. Niklas var lustgas ansvarig eftersom jag var upptagen med att klämma hans och mammas hand så fort jag hade ont. Efter ett tag fick han ont i huvudet eftersom jag andades ut lustgas på honom. Förlåt. Men han gnällde inte. Tur var väl det.

Till slut kom narkos läkaren för att sätta EDA. Han var efterlängtad eftersom lustgasen slog ut mig totalt.  När EDA tagit fart kunde jag vila. Behövde tillslut inte lustgasen längre och låg och snackade i nattmössan medans Niklas satt brevid och sa åt mig att vila. Jag lyssnade inte. Snackade på om allt och inget.

Det tog inte lång tid innan en annan sorts smärta började kännas. Helt annorlunda. Till en början var det inte så mycket smärta. Mest en känsla av att jag behövde bajsa. Dessa känningar blev starkare och starkare och när Niklas var på toaletten började mamma undra om det inte var så att det var krystvärkarna som hade börjat.

Hon hade rätt. Under tiden hade vi fått två nya barnmorskor. Anna och Susanna. Guldvärda. Niklas och mamma stod på varsin huvudsida. Deras händer fick ta mycket stryk men det var skönt att ha två händer att tortera. Efter ca 45 minuter av krysningar, skrik, beröm, mer skrik, kramp i vaderna, tårar och tjat om att jag inte orkade mer och ville hem och sova så kom han. 22.55. Den finaste lilla människa jag någonsin sett. Lyckliga var bara förnamnet.

Bara nåra minuter sedan säger jag att jag aldrig kommer kunna bajsa igen, Niklas och mamma skrattar och lilleman ligger tyst på mitt bröst.

Trodde aldrig jag skulle klara det. Men tack vare mamma, barnmorskorna och framförallt Niklas så gick det. Han fick mig till och med att le när jag hade som ondast. Det är kärlek det.

Det hela tog ca 9 timmar. Idag känns det som 2 timmar, knappt. Lilleman vägde, förbluffande nog, 3910 gram och var 52 cm lång. Med tanke på min lilla mage är det svårt att förstå att han faktiskt fått plats där inne. 
Mamma, Niklas och 2 barnmorskor var med vid utdrivningsskedet.
Allt jag kunde tänka på var att få ut lillen så att Niklas kunde få träffa honom, och så att vi skulle få gå och sova..

Annie

Family

Jag jobbar fortfarande på förlossnings storyn. Så den kommer senare ikväll eller imorgon, förhoppningsvis.

Lilleman ligger och sover, Niklas är och tränar och jag sitter här. Mamma var nyss förbi och höll mig lite sällskap. Vi sket i att det inte var besökstid, barnmorskan brydde sig inte heller. Kan fortfarande inte fatta att allt detta händer. Helt sjukt att det faktiskt är min och Niklas son som ligger där och sover. Helt sjukt. Helt sjukt jävla underbart.

På väg tillbaka hit från sin träning har Niklas lovat att hyra en film och köpa en Slush från sju elva. Han är helt underbar.
Ni får ursäkta mig, men just nu går jag på något slags lyckorus. Att det gör ont i kroppen gör mig inte så mycket, inte så att jag tänker på det. Jag har ju världens finaste lilla familj.

Annie


En natt till

Tanken var ju att vi skulle åka hem i eftermiddag eller ikväll.. Ändrade planer. Vi blir kvar en natt till. Blandade känslor. Vill egentligen bara åka hem. Komma ut i den riktiga världen. Samtidigt så känns det skönt att få stanna så att man åker hem och känner att man verkligen har koll på allting. Nu har vi inget val eftersom lilleman sov när det var dags att träffa barnläkaren, så vi hoppade det idag och tar det imorgonbittit istället. Sen får vi äntligen åka hem!

Läget då? Jo, läget är lugnt. Niklas sitter brevid en sovandes liten skrutt och läser "Att älska som en porrstjärna". Emil har sovit sen strax efter sju så han borde väl vakna snart tycker man. Då blir det food för lillen och sen ska vi väl ligga och titta på honom ett tag. För det tröttnar man seriöst aldrig på.

Kanske kan snickra ihop en liten förlossningsberättelse senare.

Annie

24 timmar

Så gammal är han nu. Våran lilla prins. Nu har vi vaknat båda två. Förhoppningsvis får vi sova nåra timmar till inatt. Det behövs verkligen.

Det blev i alla fall pizza till middag. Emil verkar lite hungrig nu så han ska också få mat. Sen blir det att ligga och mysa i sängen. Tror att han klarar sig utan sömn ett litet tag nu.

Jag måste bara säga att trots att jag går som en anka, och är hur öm som helst, så är jag världens lyckligaste.

Annie


Helt underbar

Pappan här.

Annie o lilla Emil ligger och sover i sängen tillsammans. Dom har sovit i två hela timmar nu, har inte vaknat en enda gång faktist. Men lite sömn är precis vad båda behöver. Annie har sovit max fyra timmar sen kl tio på morgonen igår, och Emil har kanske sovit tre timmar sen han kom till världen. Så nu ligger han där i sängen, HELT UNDERBAR är vad han är. Kan ligga o bara titta på honom i timmar utan att man tröttnar. Är så stolt över honom. Det här är det största som någonsin hänt i mitt liv. Att vara med när Emil kom var en sjuk upplevelse, det var lite läskigt endå helt underbart och otroliht häftigt.

Emils underbara mamma uppdaterar senare

Niklas

BB

Det är middag här på BB om ca 5 min. Vi vill åka hem och äta pannkakor eller grilla någon saftig köttbit. eller varför inte både och? Vad som serveras här vet vi inte än. Är dessutom galet sugen på en slush från sju elva..

Kan tyvär inte lägga upp någon bild på våran lilla gris eftersom vi inte har någon kabel till datorn här. Ja, han är våran lilla gris. Grymtar och har sig hela tiden. Underbart att lyssna på.

Vi vill som sagt åka hem. Men vi blir kvar här tills imorgon eftermiddag eftersom vi ska på någon 24 timmars kontroll och lite sånt. Vi har fått ett litet familje rum. Med två separata 90 sängar. Hur tänkte dom då kan man ju undra. Tidigare idag knöade vi ihop oss i "min" säng. Alla tre. Sov gjorde vi i drygt en timme. Alla tre.

Nu är det meningen att vi ska äta middag. Mina grabbar ligger och sover. Känns dumt att väcka dom. Jätte dumt. Men det är middag. Och jag ska för första gången, sen vi kom hit, röra mig utanför vårat rums väggar. Scary.

Annie


Lilla Emil

Klockan 22.55 igår kväll kom han till världen. 3910 gram och 52 cm. Perfekt liten skapelse. Nu ligger han och sover brevid världens bästa pappa.

Annie

Hjälp

Nu är det på riktigt. Klockan 14.30 ska vi vara på SÖS förlossningsavdelning. Mamma kommer och hämtar oss vid 14.00 så ska vi stanna och köpa lite förtäring innan.

Niklas står i duschen. Jag fick något ryck och började måla naglarna(?). Why man why? Anyway. När han har duschat klart ska vi packa hans väska och sedan traska ner till köket för att göra en pasta lunch. Sen blir det väl att lägga sig i sängen och vila tills klockan blir 14. Mamma skulle ta med sig datorn också, in case of liksom. Dock funkar ju inte min externa hårddisk. Så hur det blir med filmer vet jag inte. Kanske stannar och hyr någon på väg till SÖS.

Btw, tack för alla lycka till jag fått hittils. Det värmer. We can do this!
Annie

RSS 2.0



Desgin by Marcus Lagerberg
(den allsmäktige bazzaren)