Nämen

Heeeeeej!

Long time no see. Nu är jag tillbaka efter skön helg. I lördags var det som sagt hela paketat med Niklas. Emil var med mormor, moster och morfar Stefan hela dagen. Vi började på Mosebacke med brunch, sedan blev det en prommis. Eftersom vi inte var riktigt säkra på vart Sparadiset låg så vi tog en lång search promenad och när vi hittade det var det drygt en timme kvar tills vi skulle vara där. Så vi satte oss på en bänk. Eller Niklas satt, jag låg i hans knä. Mysigt var det i alla fall, sen var det dags för massage. Helt underbart. Tyckte 40 min kändes som 10. Niklas njöt inte lika mycket eftersom han hade så ont, stackarn. Efter det tog vi 4an till Gullmars och tuben hem. Väl hemma la vi oss i sängen ett tag. Kom på att vi ville gå på bio. Det blev Inglorious Basterd på Heron och Thai middag där med. Filmen var jätte bra, sällskapet var ännu bättre. Efter bion kom mamma, Lisa och Emil och körde hem oss. En otroligt mysig dag! Niklas, jag älskar dig!

Söndagen spenderades på Ikea och uppe i rummet. Tror att jag ska ta lite kort ngn dag så ska ni få se hur fint vi har det.

Idag ska jag och mamma på Italienska kurs. Lite nervös är jag. Men det går säkert bra.

Emil har länge legat på golvet och kämpat för att rulla över på mage. Det går bätte och bättre hela tiden men det tar på krafterna för nu liger han och sover. Så jag ska passa på att baka lite.




Later!


TGI

Så sant så sant. Emil och jag sitter och chillar här vi datorn i väntan på att städerskan ska bli klar. Då ska Emil få i sig lite mat och sen ska vi traska iväg till Bea för att tjacka lite grejer. Tror att jag ska baka kakor idag. Eller muffins. Alltid velat göra muffins med sådan där härlig glasyr. This kanske är the day.

Nu vill Emil leka med mig.. Och sina fötter..



Emil atm


Donken + Gamla stan

Regnig dag. Åska gjorde det också. Trodde först att jag skulle bli hemma hela dagen. Många mycket-bra-att-göra saker blev gjorde i alla fall. Sen blev det sol och jag och Emil drog in till stan för en snabb sittning på Donken med Niklas, Makkan och Amanda. Eftersom det kändes ganska uttjatat att sitta på Donken och glo så tog vi en prommis från Slussen till T-centralen. Helvete vad kallt det är ute nu. Höst höst höst. Trevligt sällskap var det i alla fall!

Imorgonbitti kommer städerskan. Blä. Upp tidigt och ha sig. Vill inte. Men det är väl bra för Emil igentligen. Och mig med.

Nu ska det pluggas lite. Sen sleepi sleepi.



The running baby. Full fart.


4 fräsiga år med Bullen

Nu har Emil somnat. Vi hoppas hoppas hoppas att han har somnat för natten.
Jag har en känsla av att det är så i alla fall.

Så nu ska vi göra oss iordning och sen krypa under täcket.
Awesoooomeeee!



Jag vågar säga att vi har varit med om allt. Och vi har klarat allt, tillsammans.
Världens bästa vän, pojkvän och pappa. 
Jag älskar dig Niklas Larsson!


Hälften du, hälften jag







Dan före doppare dan, typ

Godmorgon. Jag kollar på TV4 Fakta och Emil har precis bajsat så nu är han hur nöjd som helst. Idag ska vi baka bagels och knalla upp till Globen för att köpa lite blöjor och sånt.

Imorgon är det den 23 september. Min och Niklas 4 års dag. Dagen till ära så ska Emil få smaka majspure. Vi ska väl inte göra något sådär speciellt imorgon. Vi sparar det tills på lördag då det blir brunch, massage, middag och bio(?). Can't wait!

Juste, det är föräldragrupp imorgon också. Det blir mysigt att träffa alla andra bebisar och mammor igen.



Emil 4 månader och 1 dag.


Säkert fler som undrar

noname om Helg:

Jag har lite frågor, vart bor ni? bor ni hos era föräldrar?
Hur har ni råd med att försörja barnet har ni jobb?
Har du någon gymnasieutbildning, så du kan vara ett bra exempel för din son??


Answer (Jag misstänker att det är fler som undrar):

Vi bor hemma hos Niklas mamma, på vindsvåningen. Det är stort, rymligt, massor med lekyta till later och nästan helst perfekt för oss just nu.
 
Som vilken annan mamma som helst så får jag föräldrapenning + barnbidrag vilket räcker gott och väl till att försörja en liten plutt när man bor hemma. Eftersom vi bor hemma har vi inga utgifter gällande bostad och mat står våra föräldrar för. Niklas, som vilken tonåring som helst, jobbar extra nära han kan och jag får förhoppningsvis lite helg jobb till vintern. Vi köper kläder till oss själva och till Emil. Vagnen åker in på service när det behövs och allt en bebis verkligen behöver finns i vårat hem. Inga konsitgheter alls.

Angående min gymnasieutbildning. Nej, jag har ingen gymnasieutbildning än. Eller, jag har läst klart årskurs 1 i gymnasiet och börjar årskurs 2 hösten 2010. Fram tills dess kommer jag att vara hemma med min son och plugga ngn gång i veckan för att inte glömma skolan helt. Efter gymnasiet har jag tänkt att läsa vidare. Vet ännu inte vad jag vill läsa eller om det blir direkt efter gymnasiet eller om jag jobbar och reser runt nåra år först. Time will tell.  

Eftersom du, "noname", är anonym tycker inte jag att du har någon rätt att ifrågasätta mig som bra exempel för min son. Ingen har rätt att ifrågasätta det. Jag är ett bra exempel för min son. Niklas är ett bra exempel för sin son. Vi älskar Emil. Vi ger honom bara det bästa och all kärlek han kan få. Som vilken annan mamma och pappa som helst. Om inte mer.

Vi är som vilka tonåringar som helst. Vi är som vilken liten familj som helst. Vi har skola, jobb, hem, pengar, mat, fritid, hemmakvällar, utekvällar, drivkraft, glädje, drömmar, mål, vänner och familj. Vi är inget välgörenhetsfall. Vi har allt vi behöver. Vi har varandra.


Helg

Snart ska jag och Emil åka in till stan med Julia, Niklas T och Eric. Min Niklas jobbar idag. Han skulle möjligtvis komma in och möta oss lite senare.

ATM ligger Emil och sover. Idag har han på sig mörka P.O.P jeans och en grå-brun randig långärmad t-shirt från H&M som han fick av Manne och Katten föra lördagen. Så fin så!

Vad ska köpas i stan idag då? Vet inte. Strumpor till Emil eftersom hans börjar bli försmå. Känner också för en stor påse pingvinstänger.. Får se vad Niklas säger om det.

Nu ska vi packa skötväskan!
Later!



Glad Emil efter att ha badat med mamma, såklart


MGMT

Emil och jag ligger och lyssnar på MGMT Electric Feel i väntan på att Niklas ska komma upp med food till honom. Han gnäller lite. Får ju inte ta upp och trösta honom så det blir massor med pussar istället. Idag har han fått smaka Banangröt. Svårt att avgöra om han gillade det. Får väl prova lite imorgon igen.

Nu ska jag pussa mera på Emil.

Sleeeep tight!

Hemma

Yes, tack underbara naprapat tjej. Ryggen är öm som fan. Lite knak och lite massage och nu får jag inte bära Emil. Lite tråkigt. Men jag får mysa med honom i alla fall. ska tillbaka om 3 veckor och tills dess ska jag göra ngn övning nåra ggr om dagen.

Låt mig rätta mig själv. Jag får inte bära Emil idag. Andra dagar ska jag inte bära honom så mycket. Och jag måste vara rakryggad. Hela tiden. Det tar på krafterna med en öm rygg. Men det blir ju bättre med tiden.

Håller i alla fall på att baka igen. Bagels omgång 2. Hoppas dom blir ännu bättre den här gången. Kan ju säga att den första satsen tog slut på 1 dygn.. Inte för att skryta..

Later

Finally

Godmorgon. Inatt fick Emil sova med oss. Vi tänkte att det var ju ett tag sedan. Mysigt med bebis fötter i ryggen hela natten.

Idag ska jag till naprapaten. Äntligen. Allt är fel med min rygg. Allt ligger fel. Så idag, äntligen ska någon titta på den. Förhoppningsvis blir det lite massage också.

Nu gnäller Emil som btw ska vara med mormor undertiden jag är hos naprapaten.

Later!

Skoja, han somnade nu.. I babysittern. Lilla killen. Skoja igen!

Later

Trött Emil

Han ligger i sin vagn och sover. Det har han gjort i drygt 2 timmar så om han inte vaknar snart så får jag väcka honom. Niklas är på väg hem. Ingen träning denna eftermiddag. Yey! Om vi hinner blir det en tur runt årstaviken, eller baka bagels.. We'll wait and see.

Efter middagen bär det av till Ikea(!) då ska det köpas skenor och tyg, kanske en och annan hylla och lite annat krimskrams.

Det är inte riktigt min dag idag. Allt började med att Niklas skrämmde skiten ur mig, fast inte med flit. När jag skulle dela min bagel så skar jag mig, ganska djupt, i tummen. Och sen var det föräldra gruppen som inte var. Stressade dit i onödan. Får se vad som väntar här näst.

Nu ska jag väcka Emil.



Emil nästan 2 månader gammal


Min lilla apa

Emil har hittat sina fötter. Här om dagen satt han bara och tittade på dom, nu har han börjat ta tag i dom. Cool kille. Måste bara säga underbar natt! Emil somnade vid nio och vaknade igen vid sju, men var inte hungrig direkt så jag lyfte över honom till mig och Niklas så att vi kunde ligga och mysa lite alla tre. Sen drog Niklas och träna och vi gick ner till soffan. Bagels frukost för min del och flask frulle för Emil. Nu vill jag att han ska sova. idag är det föräldragrupp, klockan 13.15, och det kunde ju vara kul om han är pigg när vi är där.

Nu verkar han i alla fall ha tröttnat på att sitta i sin stol. Det kanske är dags för lite mat igen.
Later!

Bageeels a la OC

Nu ligger första plåten i ungen. Andra ska snart kokas och sen ska dom in i ungen. Det blir nog en till sats imorgon. Inte idag. För lite tid. Emil sitter i sin babysitter och försöker stoppa in nappen i munnen. Tyvär så håller han i sugdelen så det går inge vidare. När mina bagels är klara ska jag ta en dusch och sen är det väl middag.

So long!


Hemmafruga

Sitter och snackar lite med Emil. Han är på riktigt tjatter humör idag. Kan bero på den brutala sömn han fått inatt. Han somnade redan klokcna nio igårkväll, vaknade vi halv sex och ville ha lite mat, sov sedan till tio.

Lördagen var kul. Många kom. Emil var glad. Och ingen spårade ur totalt. Skööönt! Tack alla! Speciellt tack till mina girls som hjälpte till en hel del och tack Ahlberg för den sjukt fina låten!

Idag ska det bakas bagels. Igår fixade jag kläderna i den nnya garderoben och idag blir det bakning. Så när Medicinska Sensationer på TV4 fakta är slut ska jag och Emil klä på oss och sen ska vi knalla till Bea för att köpa det som saknas. Funderar på om jag ska göra 2 satser(?). Kanske börjar med en så får vi se sen.

På fredag blir lillen 4 månader. Tiden går fort. Och nästa onsdag så är det min och Niklas 4 års dag. Najs!

Men nu är reklamen slut och Emil pruttar som fan.



Busunge


<3




Ja nu är vi tre, en liten kille med.


MMY <3 YOU



Världens finaste kille




Den vackraste stunden på jorden var den när du kom


Så var det fredag

Och jag är tillbaka in the blogg värld. I onsdags åkte vi som sagt till Makkans landställe. Det blev jag, Niklas, Emil, Makkan, Helge, Amanda och Hanna. Resan började på Hemköp för inköp av proviant och massor med godis. Upptäckte att dom säljer små pingvinstänger i lösvikt(!). Det var inte mat förns klockan nio och för sista gången i år(?) kunde vi sitta ute och äta. Pommes, grillad kyckling och, såklart, bea sås. Samma blev det till frulle. Plus kardemummabullar. Måste i alla fall säga att det var jävligt cozy och vill tacka alla medverkande för en trevlig kväll, morgon och dag. 

Idag har vi varit i stan. Niklas tjackade skjortor och jag köpte lacktights. Har btw klädångest inför imorgon. Fuck you all säger jag bara. Med en näve salt.


Skulle publicerats i fredags men blogg.se är inte alltid så samarbetsvilliga..

Night night

Ännu en dag av mammaledigheten avklarad. Årstaviken runt får bli en annan dag eftersom jag sov läänge idag. Träffade sedan Amanda i stan. Vi satte oss på donken och snacka massa skit. Riktigt mysigt. Emil fick en jätte söt Älsklingmössa från Lundemyr av Amanda. Tack igen! När vi suttit där i nåra timmer gick vi till Nilson. det blev ett par vita Converse i storlek 36.5. Heeelt sickt. Sen var det dags att åka hem. Det var middag hos gammelfarmor och gammelfarfar. Riktigt trevligt.

Nu ska vi typ sova. Imorgon är det föräldragrupp och sen ska vi ha det cooozy på Makkans landställe.

For Amanda: Hittade ingen kabel idag. Fortsätter leta imorgon!

Över och ut. Slut.

"Låt mig va, lämna mig i freed"

Nej för fan.Iinom ngn minut ska vi till the city. Jag ska äntligen, förhoppningsvis, köpa Converse, i rätt storlek. dom jag har fått av Niklas, från Thailand, har varit size 39. Upptäckte i fredags att jag typ kan ha 36. Whats up with that liksom? Fötterna bara krymper. Emil har precis gluffsat i sig lite mat och nu måste vi fan kila. Ikväll blir det middag hos Emil gammelfarmor och gammelfar tillsammans med faster och farbror. Förhoppningsvis är Anna med också.

Annar är allt toppen med oss. Ska ringa mamma påväg mot Tuben.

HÖRS!

Jasåjaha

Niklas ringde nyss. Han och Markkan the magicman hade precis åkt från skolan för att träna i 2 timmar. När han kommer hem ska han plugga. jag vill se Roast på Berns. Jag måste se Färjan 3. Ska nog koppla in tv:n i vårt rum så kan jag sitta och kolla medan han pluggar.

Emil sover. Jag är hungrig. Är väl middag om en timme. Awesome. Imorgon blir det hyffsat tidig uppgång och Årstavikenrunt. Sen ska jag träffa Amanda. Hon har en överraskning åt lillen. Can't wait!

Nu är det tv och snart vaknar väl Emil. Ikväll blir det att pröva den nya stolen. Hope Emil enjoys.

Later.


Helt sjukt

När jag skrivit klart det förr inlägget satt jag kvar och tänkte ett tag. Kunde knappt förstå vad jag nyss skrev. 3 månader och 3 veckor. Redan? Är det verkligen snart 4 månader sedan vi för första gången såg in i de där djupblåa ögonen och inte kunde se annat är ren jävla lycka? 



Du är perfekt lilla du.


Herrejösses

Det är helt sjukt vad jag suger på att uppdatera. Jag ska göra mitt bästa för att, denna vecka, uppdatera varje dag. Förhoppnings kanske det fortsätter så hela hösten. För som det ser ut nu är det ju katastrof vad sämst jag är på det här.

Men vi mår bra. Emil växer så det knakar. Seriöst. Och allt annat rullar på. Imorse vände sig Emil från sidan till magen. Medans han sov. Han vaknade med ett ryck och försökte hålla upp huvudet with not so much succsess. Men log gjorde han i alla fall. Snäll mamma som jag är lag jag över honom på rygg igen. Han somnade direkt. Misstänker att han sleepwalkade på sitt eget lilla vis. Sova länga fick jag göra idag i alla fall. Tror jag väckte Emil vid halv tolv. då hade han sovit sissodär tolvtimmar. Med matpaus klockan halv nio imorse.
Nu ska vi göra oss iordning och sedan gå till Emil farfar och lämna lite kuvär. Sedan får vi se. Antingen blir det en tripp till globen eller ngt annat. Depends on vad vi känner för.

By the way så har Niklas lång helg denna vecka. Ledig torsdag och fredag. Emil och jag ser fram emot lite extra sällis på dagarna.



Bjuder på en bild på lilla tjockisen från i fredags. Han är nu hela 3 månader och 3 veckor. Tiden går fort. Lite för fort.

Över och ut.


Tjeeeenaaa

En vecka sedan jag skrev. Skämms på mig. Under den tiden har det väl inte hänt så speciellt mycket. Eller, vagnen är inlämnad, vi har fått världens underbaraste lånevagn. Vill aldrig lämna tillbaka den. Jag hjärta Emmaljunga.. Igår ringde de från Babyland och sa att de tyvär inte har nåra reservdelar så vi får ett tillgodokvitto. Inga pengar tillbaka här inte. Men jag ska ringa ngn konsumentombudstant idag och se om hon kan hitta någon underbar text i lagen som säger att vi har rätt till pengarna tillbaka.

Annars idag då? Jo, Globen eller Skanstull. Ska kolla en ny, stor, plånbok, "dopböcker" och lite annat kraffs. Innan eller efter det är det föräldragrupp på BVC. Lite nervo är jag men det blir säkert ruuuligt. Måste dessutom hitta ngt att ha på mig. Jag menar, dress to impress the moms. Ngt finns det säkert i klädhögen däruppe.

Ikväll blir det att hjälpa Niklas att plugga inför hans brutala filosofiprov. Blir snurrig i kolan bara jag tänkar på det.

Nu ska jag nöta den nya flaskan. Emil gillar den inte..



Annie och Emil signar ut. Slut.


RSS 2.0



Desgin by Marcus Lagerberg
(den allsmäktige bazzaren)